пичове много ще се радвам ако някои може да ми помогне. имам проблем с 33-ката си.когато загрее и я освободя от скорост като стигне стрелката до 1000 оборота и почва да ми свети лампата на маслото а като дам газ и се оправя.това не го прави като е студена.Може ли да е от центровката
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с лампата за масло
Collapse
X
-
Може да е от старо или кофти масло може да е от запушен или кофти маслен филтър, може датчика за лампата да не е наред (малко вероятно) и най лошото от увеличена хлабина в лагерите на мотовилките или основните на коляновия вал ако е от лагерите по вероятно да е от мотовилковите. Смени маслото и филтъра като маслото рябва да е качествено иа ако не стане пробвай с датчика после идват на ред лагерите, но ако не тракат може да изкара още доста километри156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
-
Веднага слагай по-гъсто масло - 15w50, 20w50 или 10w60! С по-гъсто масло можеш да отложиш ремонт с 50-60 000км, а понякога и повечеsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Оборотомерът, ако не е верен може оборотите да са твърде ниски. А това , че си сменил филтъра и маслото не е гаранция, че са качествени даже напротив. Такива симптоми с лампата предшестват голямо изваждане и много боли, но няма нищо вечно камо, ли двигател на алфа.Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
Аз имам същия проблем с лампата на маслото от скоро. Когато оборотите на колата паднат до 1000 и почва да свите лампата. Проверих маслото - има. Направи ми впечатление, че се случва в мокро време. Колега сподели с мен, че има вероятност да са се намокрили кабели и затова да свети лампичката. Как мислите, може ли и това да е причината?
Comment
-
От 5 години имам 33-ка и я карам само с VS-VISION на SELENIA 15/40 и филтар FILTRON или CLEAN .Нямал съм проблеми с лампата. Веднаж сложих BOSH и лампата започна да гасне с по удължено време, веднага го смених с ФИЛТРОН и всичко си влезе в норми. Така че смени филтъра и виж как ще е , ако не се оправи търси мнение на специалист.Alfa 33 VL-1.3 karb2 & Fiat Punto 1.7td ELX
Comment
-
Re: проблем с лампата за масло
Първоначално публикувано от beast_eastпичове много ще се радвам ако някои може да ми помогне. имам проблем с 33-ката си.когато загрее и я освободя от скорост като стигне стрелката до 1000 оборота и почва да ми свети лампата на маслото а като дам газ и се оправя.това не го прави като е студена.Може ли да е от центровкатаAlfa Romeo 33 1.3
Comment
-
75ts
смени си черупките на коляновия вал и ще се оправи и моята така правеше сега е на 80 000 и няма никакви шумове
75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v
Comment
Comment